Balkon reparatie Wormer

Regelmatig werkt Donker Beton Herstel aan renovatie projecten voor o.a. Vereniging Van Eigenaren voor het herstellen betonschade aan balkons en gevels. Deze gebreken komen geregeld voor en worden vaak veroorzaakt door uitvoeringsfouten, veroudering of fouten in de constructie. Een veel voorkomend probleem is vaak te vinden aan de randen van een balkon. Het wapeningsstaal heeft daar vaak onvoldoende dekking. Vocht en zuurstof heeft daar eerder de kans om het staal te bereiken en zal roest gaan vormen met als gevolg scheuren of misschien zelfs afbrokkelen. De oplossing is het verwijderen van de slechte beton plekken en het ontroesten van het wapeningsstaal. Vervolgens krijgt het staal een beschermende laag tegen verdere roestvorming. Daarna kan de plek weer hersteld worden met een nieuwe laag reparatiemortel.

Renoveren A

Ook een veel voorkomend probleem bij balkons is vaak de vloer. Als het betonoppervlak niet voorzien is van een coating kan dit op den duur voor problemen zorgen. Tevens is het belangrijk het afschot van de vloer in orde is voor het juist afvoeren van het hemelwater. Als er water op het balkon blijft staan kan dit ook voor problemen zorgen. Deze reparaties zijn voor Donker Beton Techniek geen probleem. Onze mensen halen de oude vaak zandcementvloer en andere gebreken weg en herstellen deze met een nieuwe vloer met het juiste afschot. Daarna wordt de nieuwe dekvloer voorzien van een nieuwe coating. De coating is in vele kleuren leverbaar.

Renoveren B

De coating op de vloer geeft een mooie strakke waterdichte afwerking. Om gladheid te voorkomen als de vloer nat is wordt ook een antisliplaag aangebracht. Verder worden alle overige loodflappen en kitnaden nagelopen en waar nodig in overleg aangepast of vervangen. Als alles is hersteld en afgewerkt is het balkon weer heel wat jaren beschermd tegen water en andere weersinvloeden.

Comments are closed.