Brandweertoren Nijmegen

Donker Beton Techniek heeft recentelijk op het trainingscentrum van de brandweer in Nijmegen de slangentoren gerestaureerd. In deze toren waren een veel betonschades aanwezig aan de trappen en balkons. Ook de buitengevel is deels onderhanden genomen. De traptreden van de buitentrap waren voorzien van rubber antislip strippen. Deze zijn verwijderd en met reparatiemortel en een antislip coating hersteld.

Aan de voorzijde van het trainingscentrum hebben we ook een trap hersteld. Deze is tevens voorzien van een twee componenten coating met antislip. Ook alle voeg en kitnaden zijn vernieuwd zodat er geen vocht meer naar binnen kan treden.

De balkons in de toren waren ook aangetast. Het wapeningsstaal in het beton was ernstig gecorrodeerd. Hierdoor ontstonden er scheuren en brokkelt het beton af. We hebben de slechte delen verwijderd , wapeningsstaal ontroest en daarna voorzien van een beschermlaag. Daarna is alles weer netjes gerepareerd en afgewerkt.

En als laatste is aan de buitenkant boven in de toren het voegwerk van de gevel gedaan. De voegen waren daar zo slecht dat deze vervangen moesten worden. Met behulp van een hoogwerker kon op 30 meter hoogte het werk uitgevoerd worden.

Brandweertoren Nijmegen1

Comments are closed.